De buitenkant
De ramen. De meest opvallende verandering aan de buitenkant is de montage van de ramen linksvoor bij de zithoek en rechtsvoor in de schuifdeur. Verder de 2 ramen in de achterdeuren en het dakraam. Ik heb ervoor gekozen vaste ramen te plaatsen omdat de ramen in de oude camper zelden geopend werden en meestal de schuifdeur gewoon open staat en het dakraam. Als het erg warm is en er bovendien veel insecten zijn dan kan een horrengaas gemonteerd worden in de opening van de geopende achterdeuren. Dat geeft meer dan voldoende koelte en bescherming. Esthetisch vind ik deze ramen te verkiezen boven de klapramen die er een beetje als een puist op zitten.
Ingang elektriciteit en water. Voor elektriciteit en water zijn een vuldop resp. stekkerdoos geplaatst. Elke keer weer spannend om een gat te maken aan de buitenkant omdat het nu eenmaal onomkeerbaar is en dus in één keer goed moet zijn. Heel vaak meten, vooral ook rekening houden met balkjes en zorgen dat beide op gelijke hoogte zitten en vooral niet scheef.
Andere kant
In de schuifdeur is ook een vast transparant raam geplaatst.
Onderkant
Inlaat schone lucht en uitlaat vieze lucht van dieselkachel. Ook hiervoor zijn gaten door de bodem gemaakt waarbij de uitlaatpijp een warmte werende sok draagt om schroeiplekken in de bodem te voorkomen.
Afvoeren van schoon- en vuilwatertank. Omdat beiden in de camper geplaatst zijn, zijn ook hiervoor uitgangen naar buiten gemaakt via de vloer.
Doorgang bodem in gasflesruimte. Daar waar de gasflessen staan is een gat in de bodemgemaakt voor het geval dat er een gaslek ontstaat en het zwaardere gas naar buiten kan ontsnappen. Hier niet zichtbaar.
Bovenkant
Het zonnepaneel. Voor de kabeldoorvoer van het zonnepaneel moet een gat in het dak gemaakt worden, afgesloten door een kapje dat gelijmd en gekit wordt om vocht buiten te houden. Het paneel zelf wordt met 4 hoekhouders vastgezet. De houders worden met speciale lijm vastgezet, waaraan het paneel met zelftappende schroeven wordt vastgezet.
Het dakraam. Het dakraam kan op 3 standen open en ofwel verduisterd danwel met horrengaas afgesloten
De binnenkant
Om het tegenlicht te voorkomen heb ik de rolgordijntjes dichtgedaan. Nieuw zijn de Ixxi-platen die ik vooral vanwege kleurtechnische redenen daar gehangen heb. Dat het vogels zijn is vanwege mijn passie voor deze afstammelingen van de dinosauriërs. Het bed neemt veel ruimte in, maar daaronder en daarboven is veel opbergruimte, dat is ook de reden dat het zo hoog is. Niet onbelangrijk in het geheel zijn de kleuren die het levendig maken. Een dele van de opbergruimte is gebruikt voor het onderbrengen van gasflessen en accu plus accessoires.
Zicht vanuit cabine
Op zich is de binnenkant al vrij gedetailleerd beschreven, waarin keukenblok en w.c. aansluiten op het bed en de zithoek grenst aan de w.c. In de zithoek kan de Lagunetafel altijd zo gepositioneerd worden dat de keuken of de zitplaatsen bediend worden. Alle gordijnen heb ik op maat laten maken. Het plafond heb gemaakt van latten die ik uit 7.5 cm balken van ruim 3m lang heb gezaagd. Alle hout is beschermd tegen verkleuring.
Overgang keukenblok bed
De overgang van bed naar keukenblok met koelkast en lades. Onderop de vuiltank, boven fornuis en spoelbak. Het water werkt via drukpomp en het gas is propaan. Koelkast is compressie en dus afhankelijk van accu. De lades heb ik op maat laten maken. Alle onbedekte delen zijn bekleed met naaldvilt. Alle verlichting is ledlicht dat onderop de kastjes gemonteerd is.
Overgang bed w.c. zithoek
De zithoek met draaibare tafel die bovendien op 2 posities vastgezet kan worden. De watertank is geplaatst binnenin de zitplaats en kan van binnenuit benaderd worden om schoon te maken bv. De w.c. wordt geopend via deurtje voor en klep boven.
Richting cabine
Zicht vanuit bed op cabine die 'afgesloten' is met gordijn. Draaibare stoelen zijn onmisbaar. Ramen kunnen met rolgordijnen verduisterd worden. Op de overgang van de vroegere laadruimte naar de cabine is het hoogteverschil van 20 cm gebruikt om hier kachel, pomp en waterleiding onder te brengen.