De waterhuishouding

Nog belangrijker dan warmte is watervoorziening. Uiteraard kan je het simpel houden en wat 5 liter flessen meenemen, maar handig is anders. Water uit een tank en via een pomp uit een kraan is het handigste. Water gebruik je meer dan je denkt, en zelf vind ik 80 liter de ideale hoeveelheid om mee te nemen qua ruimte en installatie. Het betekent dat je ook een afvalwatertank nodig hebt en een invoer en afvoer. De verswatertank heb ik geïntegreerd in de zithoek en de vuilwatertank in het keukenblok, leiding, pomp en expansievat onder de verhoging, de overgang naar de cabine. Handig in dit verband is natuurlijk een apparaatje waarmee je de waterstand in beide tanken kunt aflezen. 

Reservoir, pomp en expansievat

De overgang van cabine naar laadruimte is 20 cm. Die ruimte kan benut worden om waterpomp en expansievat te plaatsen.  Hier is ook een aftakking te zien naar de 'toilettafel',  waar een douchekop met kraan geplaatst is. 

Inlaat water en registratie niveau water. Waterinlaat via haakse verbinding en registratie waterniveau via monitor aan wand.

Inlaat water en registratie niveau water.

Waterinlaat via haakse tankdoorvoer en registratie waterniveau via monitor aan wand. Reservoir kan via schroefdop schoongemaakt worden

De vuilwatertank Onder het keukenblok is de vuilwatertank geplaatst met afvoer via een doorgang in de vloer

De vuilwatertank

Onder het keukenblok is de vuilwatertank geplaatst met afvoer via een doorgang in de vloer

Slang Slang loopt achter koelkast langs naar kraan

Slang

Slang loopt achter koelkast langs naar kraan

Afvoer Afvoer van spoelbak naar vuilwatertank. Op achtergrond gasleiding met afsluitkraan

Afvoer

Afvoer van spoelbak naar vuilwatertank. Op achtergrond gasleiding met afsluitkraan

Spoelbak Toekomstige plek kraan en de stroomverbinding met koelkast

Spoelbak

Toekomstige plek kraan en de stroomverbinding met koelkast