Wanden, plafond en ramen

Om de wanden netjes af te werken is het het handigste om via businbedrijf op maat gemaakte platen van 5,5 mm aan te schaffen omdat dit een gave en gemakkelijke afwerking geeft, maar wel relatief duur. Dezelfde dunne (sterke) platen kun je overigens niet van een dergelijke omvang in de doe-het-zelf zaken vinden, dat betekent dat je ingewikkeld moet doen om nette overgangen te maken, bovendien moet je uitvinden waar je de bevestigingspunten zijn. In deze platen zijn die reeds gemaakt. Voor het plafond vond ik latten het meest handig, temeer omdat platen lastig te bevestigen zijn op die hoogte, en bovendien niet in één stuk. Ik vind de vaste transparante ramen, die precies in de daarvoor bestemde ruimtes passen het mooiste, maar leveren achteraf meer werk in verband met verduistering en ventilatie. Dat zijn keuzes die vooral met smaak te maken hebben en daarover valt nu eenmaal niet te twisten.

De zijwanden

Via businbedrijf 5,5 mm wanden op maat gemaakt met bevestigingspunten. Uitsparingen voor ramen gemaakt

De achterdeuren Op de nog onbedekte delen heb ik plaatjes op maat gemaakt met overgebleven uitgezaagde stukken

De achterdeuren

Op de nog onbedekte delen heb ik plaatjes op maat gemaakt met overgebleven uitgezaagde stukken en waar dat niet kon heb ik naaldvilt geplakt, hier nog niet te zien.

Plafond Een latjes plafond gemaakt van 5 mm latten ruim 3 m lang, gezaagd van balkjes bevestigd aan de ribben met zelftappers

Plafond

Een latjes-plafond gemaakt van 5 mm latten ruim 3 m lang, 7,5 cm breed, gezaagd van balkjes bevestigd aan de ribben met zelftappers.

Ramen Linksvoor en in de schuifdeur zijn vaste transparante ramen geplaatst, een dakraam en vaste transparante ramen in de ac

Ramen

Linksvoor en in de schuifdeur zijn vaste transparante ramen geplaatst, een dakraam en vaste transparante ramen in de achterdeuren. De wielkasten zijn intussen bekist. De elektriciteitskbels hebben labels van ducttape om aan te geven voor welke gebruiker ze bedoeld zijn.